RAW Art Fair

Trendbeheer | Kees Koomen | EYEspired on RAW Art Fair & We like Art @ Art Rotterdam


Reviews / photo’s of my work @ RAW Art Fair 2014 & We Like Art @ Art Rotterdam 2014:

Trendbeheer | RAW Art Fair 2014
http://trendbeheer.com/2014/02/07/raw-art-fair-2014/

Kees Koomen | RAW Art Fair 2014
https://chmkoome.wordpress.com/2014/02/07/raw-artfair-2014/

Trendbeheer | We Like Art @ Art Rotterdam 2014
http://trendbeheer.com/2014/02/06/we-like-art-art-rotterdam-2014/

EYEspired | RAW Art Fair 2014
http://eyespired.nl/raw-art-fair-2014

Trendbeheer 2

Birgit Verwer EYEspiredBirgit Verwer EYESPIRED 2014

RAW Art Fair | Livingstone gallery | Rotterdam

RAW ART FAIR 5 - 9 February
Cruise Terminal Rotterdam
Livingstone gallery @ RAW ART FAIR

Birgit Verwer RAW Art Fair 2014

RAW Art Fair Birgit Verwer


RAW Art Fair | ZomerExpo & Ja Natuurlijk @Gemeentemuseum | Rotterdam

Booth 38 of RAW Art Fair Rotterdam:
Exhibitions ZomerExpo & Ja Natuurlijk @Gemeentemuseum The Hague
Constructing altar AGAINT ALL ODDS (2013) during RAW art fair from wednesday 6 - saturday 9 February from 19:00 - 21:00 h
Latest updates on twitter during RAW Art Fair: @birgitverwer

Verwer Zomerexpo Ja Natuurlijk
Persbericht 31 januari 2013 Den Haag
Afval wordt kunst voor het Gemeentemuseum Den Haag

De ZomerExpo en Ja Natuurlijk samen op de RAW Art Fair 2013


Van 8 t/m 12 februari staan De ZomerExpo en kunstmanifestatie
Ja Natuurlijk samen op de RAW Art Fair in Rotterdam. Bezoekers van deze beurs kunnen in de ZomerExpo/Ja Natuurlijk stand Afvalhelden maken. Dit zijn talismannen gemaakt van afval zoals plastic flessen, banden, kapotte apparaten, touw en ander kleurrijke materialen. Deze Afvalhelden vormen deze zomer een drijvend kunstwerk op de vijver van het Gemeentemuseum Den Haag.
Het drijvende kunstwerk van Afvalhelden (Articles of Faith) is een idee van het Filippijnse kunstenaarsduo Alfredo en Isabel Aquilizan. Zij raakten geïnspireerd door traditionele religies die fetisjen maken om de oerwouden tegen het kappen van bomen te beschermen. Het kunstwerk wordt op 15 maart gedoopt tijdens de feestelijke opening van de kunstmanifestatie Ja Natuurlijk die tot 19 augustus te zien is in en rond het GEM en Gemeentemuseum Den Haag.

Offertafel


Afvalhelden krijgt tijdens RAW Art Fair een eerste podium: beeldend kunstenaar Birgit Verwer bouwt een groeiend altaar. Iedere avond voegt zij nieuwe afvalhelden toe aan een offertafel om de natuur te vieren. Bezoekers wordt gevraagd hun (net niet helemaal) verwelkte bloemen en planten mee te nemen naar de fair en ze af te geven in de stand. Ook deze bloemen en planten worden verwerkt in de installatie als eerbetoon aan de relatie tussen mens en natuur, gebaseerd op respect en wederkerigheid.


Over RAW Art Fair

De RAW Art Fair vindt plaats van 6 tot en met 10 februari, gelijktijdig met Art Rotterdam en Object Rotterdam. RAW biedt jonge galeries, kunstconsultants en kunstenaars een platform van 10.000 vierkante meters. Locatie: Pakhuis Santos, Brede Hilledijk 94.

Over Ja Natuurlijk


De kunstmanifestatie
Ja Natuurlijk vindt van 15 maart t/m 18 augustus plaats in en rond het GEM / Gemeentemuseum Den Haag. Er is werk van ruim 80 internationale kunstenaars te zien, onder wie Francis Alÿs, Jimmie Durham, Olafur Eliasson, Peter Fend, Fischli & Weiss, Natalie Jeremijenko, Marjetica Potrc, Zeger Reyers, Tinkebell, Superflex en Ai Weiwei.

In
Ja Natuurlijk is de mens niet langerhet centrum van de wereld. De kunstenaars in Ja Natuurlijk bieden verrassende, nieuwe inzichten en nemen bezoekers mee op reis door natuur en cultuur. Zo wordt afval kunst, lijken lampen te leven en kun je planten ook naar de crèche brengen. Want, wat is natuurlijk en wie of wat bepaalt dat?

Noot voor redactie:

Voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Martine Willekens, m.willekens@ja-‐natuurlijk.com, +31(0)653600431
www.zomerexpo.nl / www.ja-‐natuurlijk.com
De perspreview van Ja Natuurlijk in aanwezigheid van Carolyn Christov Bakargiev, directeur van de laatste Documenta, vindt plaats op donderdag 14 maart vanaf 14:00. Indien hierbij aanwezig wilt zijn kunt u zich daarvoor aanmelden via pr@ja-‐natuurlijk.com

Gemeentemuseum The Hague
gem The Hague
ZomerExpo
Ja Natuurlijk

RAW Art Fair | Livingstone gallery | Bob Smit gallery | Rotterdam

RAW Art Fair | Rotterdam | 6 - 10 February 2013
SANTOS warehouse | Brede Hilledijk 95 | | 3072 KD | Rotterdam
Booth 56 | Bob Smit gallery | group show
Booth 28 | Livingstone gallery | group show
RAW 2013

GONZO (circus)

Birgit Verwer GONZO
Lost Painters

Birgit Verwer RAW LP

Gisteren opende in Rotterdam 3 beurzen; de pers/vip preview van ArtRotterdam, Re:Rotterdam en RAW Art Fair. De ‘gewone’ ArtRotterdam is volgens de bekende formule, Re:Rotterdam heeft dit jaar een gigantisch pand afgehuurd en kunstenaars laten vullen, en RAW die vooral toegankelijk en hippe versie van de gewone beurs is.
Maar het meest opvallende bij RAW, is toch zeker de bovenverdieping. De bovenverdieping is een verduisterde ruimte waarin een mooie lading ruimtelijke werken staan die zacht worden aangelicht. Ik kan mij niet herinneren eerder een tentoonstelling in het duister gezien te hebben. En zeker niet van dit formaat.
Ergens is het natuurlijk effectbejag, de dramatiek van het theatrale licht op kunst die ineens in een heel ander licht wordt gezet. De vergelijking met de Efteling is niet geheel uit de lucht gegrepen. De tentoonstelling is een ervaring waarbij de autonomie van de werken ondergeschikt is aan de sfeer van de tentoonstelling. Die sfeer is echter, net als bij de Efteling, wel enorm scherp neergezet. Het klopt, de belichting is erg goed gedaan en sommige werken krijgen een heel mooie extra sfeer om zich heen. Zo wordt de Mutant van
 Yong-Ho Ji bijvoorbeeld in een lichte ruimte een raar ding, bij de RAW Art Fair wordt het een dreigend sinister object. En ineens lijkt dat heel vanzelfsprekend de intentie van de kunstenaar te zijn geweest. Natuurlijk moet even worden gezegd dat de kunstenaars/galeriehouders van de betreffende werken op de hoogte waren van de plannen en dus ingestemd hebben met de context van de werken.
Een onnederlandse tentoonstelling die bij sommigen wel gewaardeerd zal worden, door anderen niet. Ik ben voorstander. Natuurlijk zolang de kunstenaars daar mee instemmen. Het is in elk geval, een bijzondere ervaring die dat alleen al de entree meer dan waard is. En dan krijg je er nog gratis een leuke kunstbeurs bij.
(enig nadeel van dergelijke tentoonstellingen is dat het nauwelijks te fotograferen is, dat is anderzijds ook niet erg, want dit moet je zien in plaats van fotograferen).
Niek Hendrix
Birgit Verwer RAW EXPO 2
Untitled (In God We Trust), 2012

Birgit Verwer RAW LP2
Untitled (In God We Trust), 2012
RAW Art Fair | RAW EXPO

RAW RAW Art Fair & RAW EXPO takes place from 8 - 12 February 2012
at the Fenix Loods 1
Veerlaan 9 -13
Katendrecht, Rotterdam

RAW EXPO is curated by Piet de Jonge (former chief curator of the Boijmans van Beuningen Museum, Museum Kröller Müller and Van Abbemuseum) and Ruth Horstmanshoff

OPENING PARTY RAW Art Fair & RAW EXPO
Wednesday 8 February 21:00 - 0.00 h


Birgit Verwer RAW 2012Birgit Verwer Kunstbeeld RAW