RAW Art Fair | ZomerExpo & Ja Natuurlijk @Gemeentemuseum | Rotterdam

Booth 38 of RAW Art Fair Rotterdam:
Exhibitions ZomerExpo & Ja Natuurlijk @Gemeentemuseum The Hague
Constructing altar AGAINT ALL ODDS (2013) during RAW art fair from wednesday 6 - saturday 9 February from 19:00 - 21:00 h
Latest updates on twitter during RAW Art Fair: @birgitverwer

Verwer Zomerexpo Ja Natuurlijk
Persbericht 31 januari 2013 Den Haag
Afval wordt kunst voor het Gemeentemuseum Den Haag

De ZomerExpo en Ja Natuurlijk samen op de RAW Art Fair 2013


Van 8 t/m 12 februari staan De ZomerExpo en kunstmanifestatie
Ja Natuurlijk samen op de RAW Art Fair in Rotterdam. Bezoekers van deze beurs kunnen in de ZomerExpo/Ja Natuurlijk stand Afvalhelden maken. Dit zijn talismannen gemaakt van afval zoals plastic flessen, banden, kapotte apparaten, touw en ander kleurrijke materialen. Deze Afvalhelden vormen deze zomer een drijvend kunstwerk op de vijver van het Gemeentemuseum Den Haag.
Het drijvende kunstwerk van Afvalhelden (Articles of Faith) is een idee van het Filippijnse kunstenaarsduo Alfredo en Isabel Aquilizan. Zij raakten geïnspireerd door traditionele religies die fetisjen maken om de oerwouden tegen het kappen van bomen te beschermen. Het kunstwerk wordt op 15 maart gedoopt tijdens de feestelijke opening van de kunstmanifestatie Ja Natuurlijk die tot 19 augustus te zien is in en rond het GEM en Gemeentemuseum Den Haag.

Offertafel


Afvalhelden krijgt tijdens RAW Art Fair een eerste podium: beeldend kunstenaar Birgit Verwer bouwt een groeiend altaar. Iedere avond voegt zij nieuwe afvalhelden toe aan een offertafel om de natuur te vieren. Bezoekers wordt gevraagd hun (net niet helemaal) verwelkte bloemen en planten mee te nemen naar de fair en ze af te geven in de stand. Ook deze bloemen en planten worden verwerkt in de installatie als eerbetoon aan de relatie tussen mens en natuur, gebaseerd op respect en wederkerigheid.


Over RAW Art Fair

De RAW Art Fair vindt plaats van 6 tot en met 10 februari, gelijktijdig met Art Rotterdam en Object Rotterdam. RAW biedt jonge galeries, kunstconsultants en kunstenaars een platform van 10.000 vierkante meters. Locatie: Pakhuis Santos, Brede Hilledijk 94.

Over Ja Natuurlijk


De kunstmanifestatie
Ja Natuurlijk vindt van 15 maart t/m 18 augustus plaats in en rond het GEM / Gemeentemuseum Den Haag. Er is werk van ruim 80 internationale kunstenaars te zien, onder wie Francis Alÿs, Jimmie Durham, Olafur Eliasson, Peter Fend, Fischli & Weiss, Natalie Jeremijenko, Marjetica Potrc, Zeger Reyers, Tinkebell, Superflex en Ai Weiwei.

In
Ja Natuurlijk is de mens niet langerhet centrum van de wereld. De kunstenaars in Ja Natuurlijk bieden verrassende, nieuwe inzichten en nemen bezoekers mee op reis door natuur en cultuur. Zo wordt afval kunst, lijken lampen te leven en kun je planten ook naar de crèche brengen. Want, wat is natuurlijk en wie of wat bepaalt dat?

Noot voor redactie:

Voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Martine Willekens, m.willekens@ja-‐natuurlijk.com, +31(0)653600431
www.zomerexpo.nl / www.ja-‐natuurlijk.com
De perspreview van Ja Natuurlijk in aanwezigheid van Carolyn Christov Bakargiev, directeur van de laatste Documenta, vindt plaats op donderdag 14 maart vanaf 14:00. Indien hierbij aanwezig wilt zijn kunt u zich daarvoor aanmelden via pr@ja-‐natuurlijk.com

Gemeentemuseum The Hague
gem The Hague
ZomerExpo
Ja Natuurlijk